Per 1 januari 2018 zijn de overheidsheffingen omhooggegaan. Voor u als consument betekent dit een hogere jaarnota van uw energierekening. Daarom is energie vergelijken voor u van belang, zodat u als consument de minst hoge jaarnota hoeft te betalen.

Momenteel is er een groot verschil tussen de leveranciers met het duurste contract en het goedkoopste contract, u kunt namelijk 307,28 euro op jaarbasis besparen.

Wat houdt energie vergelijken nog meer in? U kunt ervoor kiezen om een overstap te maken naar een groene of grijze energieleverancier.

Wanneer u kiest voor groene energie betekent dit dat de energie die u verbruikt uit een onuitputtelijke bron is verkregen, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld windenergie of zonne-energie. Groene energie is een milieuvriendelijke variant, maar wordt niet bij elke energieleverancier aangeboden.

Dit is dan ook van belang om in gedachte te houden tijdens het energie vergelijken. Grijze energie houdt in dat de energie die u verbruikt is verkregen uit fossiele brandstoffen, denk hierbij aan steenkool, gas en kernenergie.

Dit is een schadelijkere variant voor het milieu. Wanneer u wilt overstappen naar een andere energieleverancier is het van belang om bovenstaande informatie in overweging te nemen.

Energie vergelijken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Bij Consumind helpen wij onze klanten graag met energie vergelijken. Wat houdt dit in voor u als consument? Wij hebben maar liefst 23 verschillende energieleveranciers op een rij gezet, speciaal voor u! Hierbij kunt u zien welke energieleverancier voor u het voordeligste is.

Hierdoor zal het energie vergelijken voor u gemakkelijker worden. Naast het energie vergelijken zorgen wij voor een gemakkelijke overstap naar een andere energieleverancier. V

oordat u begint met energie vergelijken is het van belang om op de hoogte te zijn van uw eigen energieverbruik, hierdoor heeft u inkijk op uw energiekosten bij een andere energieleverancier. Daarnaast is het belangrijk om uit te zoeken over welke periode u een energiecontract wilt afsluiten.

Hierbij is keuze uit 1jarige tot en met 5jarige energiecontracten. U kunt dit alles doen door middel van het invullen van een formulier. Bij Consumind wordt u kosteloos klant en kunt u op een gemakkelijke manier energie vergelijken. U bent maar één muisklik verwijdert van een goedkopere jaarnota.