U wilt, net als ons de woning laten na-isoleren maar vloerisolatie is geen optie omdat er in de kruipruimte niet de benodigde ruimte aanwezig is…  Vele zullen denken dat de opties voor het isoleren van de begane grondvloer dan ophoudt, dit is echter niet zo. Naast vloerisolatie bestaat er namelijk de maatregel ‘bodemisolatie’ deze vorm van isoleren kan, in tegenstelling tot vloerisolatie, vaak wel worden uitgevoerd in ondiepe kruipruimtes.

Bodemafsluiting zorgt voor een droge, gezonde kruipruimte en dit is merkbaar in de woning.  De isolatie zorgt namelijk voor minder warmte verlies. Wanneer de kruipruimte vochtig, en nat is zal deze daardoor in vele gevallen ook schimmels bevatten. Deze schimmels kunnen deze de woning intrekken en dat is ongezond voor u en de woning.

Bodemafsluiting is een zeer goede oplossing voor;

  • Vocht- en schimmelproblemen in de leefomgeving;
  • Een muffe lucht in de woning;
  • Ongedierte zoals muggen;
  • Voorkomen van rottende vloerbalken;
  • Het verminderen van de luchtvochtigheid in de woning.

Het nadeel van bodemisolatie is dat de isolatie niet direct tegen de onderzijde van de vloer zit, en hiertussen nog wel tamelijk koude lucht bevindt die wordt geventileerd. En in tegenstelling tot vloerisolatie zorgt bodemisolatie vaak niet voor het verwarmen van de begane grondvloer.

Bodemafsluiting is vooral een goede optie wanneer u wilt voorkomen dat de vloer vochtig wordt.  En als u kiest voor een goed isolerend product zoals HR++ EPS parels, welke bestand zijn tegen schimmels en vocht en altijd hun isolatiewaarde behouden dan is er zeker sprake van minder warmte verlies.

Ben je benieuwd wat bodemisolatie voor jou en jouw woning kunnen betekenen ? Neem dan contact op met één van de isolatiespecialisten van SCHOTGROEP Isolatie. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze en zullen alles in het werk stellen om de huidige situatie te verbeteren.